Tuesday, October 18, 2011

På grund af massiv hate-spam har jeg midlertidigt lukket linket til Kolnar-anmeldelsen ned. Samtalen mellem Harald Eia og jeg er dermed ikke tilgængelig lige nu. Jeg skal gøre denne tilgængelig på et senere tidspunkt. Her i NYC er klokken kvart i 7 om morgenen.

11 comments:

Mr Jack Rollin' said...

Må du brenne i helvete, din mannehatende feminist-hore!!

kodehode said...

Slike mennesker som deg gjør skam på ytringsfriheten. Du burde skamme deg! Utrolig hva folk finner på å skrive i dag for å bli kjent. Håper du får kjenne på den smerten du har påført uskyldige mennesker i dag!

Cecilie said...

 Feigt av deg å ikke ta den velfortjente kritikken ved å stenge for alle uønskede reaksjoner. Du forventer Eia skal tåle reaksjoner og dine idiotiske utspill, men du selv skal ikke måtte oppleve å møtes med tilsvarende? Du må være det tetteste kvinnemennesket jeg vet om. 

"at iscenesætte sig som en fyr med en fallisk mikrofon som styrter ind på stakkels forvirrede kønsforskeres kontorer og stiller spørgsmål."

Og det er uttalelser som dette som sikrer deg overnevnte  kåring. "Jeg er feminist, jeg ser konsekvent forbi hva en stakkars, forsvarsløs kjønnsforskerkvinne sier, samt holdningene hun innehar, og velger å fokusere på at hun blir stilt til veggs av en, gisp, mann! Med en penisformet(!!) mikrofon, som ble benyttet under hele programmet, på menn såvel som kvinner."

Du gjør meg flau over å være samme kjønn som deg. Det er ikke mye likestilling å spore i den frentiske roingen din som følge av anmeldelsen. Alt du har oppnådd er å undergrave kvinner, fremstille dem som ofre menn overhodet ikke må finne på å kritisere, uavhengig av idiotien de velger å klamre seg til. Du skaper også et bilde av kvinner som blir fornærmet over å være i samme rom som avlange gjenstander, da de kan tolkes som et forferdelig, kvinneundertrykkende penisobjekt. La oss for Guds skyld håpe du ikke segner om av synet av en blyant. 

Det er du som står for den kvinneundertrykkende diskrimineringen, ikke Eia. Hvorfor tar du ikke de mannlige forskerofrene fra Hjernevask i forsvar? De møtte vitterlig den samme behandlingen som du ytret problemer med? Hva er likestillende med å signalisere at kvinner i nød ikke skal måtte stå til rette for hva de gjør og sier her på jord (spesielt dersom en mann skulle være så uheldig å finne på å konfrontere henne med det), mens en mann i samme situasjon må klare seg selv? Hvorfor fremstiller du oss så svake, stakkarslige og hjelpeløse at du fritar oss fra å måtte forholde oss til logikk og fornuft? Hvorfor blir du støtt av å se en ordinær mikrofon holdt av en mann som peker den mot en kvinne? Hvorfor ser du "penis" når andre ser mikrofon? Hvorfor ser du kvinneforsker når andre ser forsker? Og hvorfor ser du kvinne og mann, når andre ser personer? Hvem er det som i realitet motkjemper likestilling her? Hvem er det som drukner en god sak med tankeløst møl? Hvem er det som ødelegger kvinners kamp fremfor å fremme den? Jo, det er deg, det. Deg, som ikke vil ha likestilling, men et utopi for fredede kvinner og ydmykelse av mannen, og påtar deg martyrkappe og rollen som frelser av vaginaklubben. Hvorpå du løper målrettet inn i nærmeste murvegg. Ufrivillig skaper du fellesskap mellom kjønnene, når de samles rundt deg for å le av den pinlige affæren.
 
Et særdeles pinlig skue. Men likevel så ødeleggende, for kjønnet du hevder å skulle forsvare. Du har fått meg flau over å være kvinne. Men du skal ha takk for å gå ut som praktekstempel på hvordan man ikke vil være.

Hilsen sint kvinne.

Kjetil Kausland said...

Jeg gir Susanne Christensen min ubetingede støtte! Samtidig føler jeg avsky for alle de anonyme hatmeldingene, både her og i andre fora. Anonyme kommentarer virker dessverre som en lakmustest på hva ”folk flest” bærer på av sinne og hat. Det er fascinerende men og ubehagelig å se hvor ”tøffe” og grenseløse folk blir når de gjemmer seg bak et alias.
Jeg forstår hvorfor Harald Eia opplever ubehag av å nevnes i samme setning som Anders Behring Breivik, men det bør han ærlig talt tåle. Ved å la seg intervjue i VG var han med på å skape en forside (gårsdagens VG) som virkelig var spekulativ. Christensens anmeldelse er ikke det.

Anje said...

Stå på, Susanne Christensen! Debatten har om ikke annet vist at verden er full av sinte menn. Håper du ikke tar skrekken, men står på som en innsiktsfull litteraturkritiker.

kontekst said...

leit at setningen din ble misforstått. det er en merkelig verden, Christensen! de fleste som leste anmeldelsen har nok forstått hva du mente. jeg leste den uten å tenke over at navneremsen kunne oppfattes støtende av noen.

hvem er dere egentlig, dere som elsker å lage kriger med tastaturet?

Susanne Christensen said...

Tak for morsomt indspil, Cecilie. Og tak til Kjetil og I andre for støtten. Tak også til The Haters, I wish you a long life full of joy and happiness.

GandalfA said...

Jeg har heller ikke forstått hva det var som var så ille med den setningen.
Harald Eia, derimot, synes jeg har oppført seg forkastelig. Jeg mener han nok har bidratt mer til ABB sine synspunkt enn mange andre med sitt "Hjernevask", der han hevdet at alle menn er helt like og alle kvinner er helt like, menn er ikke like gode omsorgspersoner som kvinner og kvinner er ikke like flinke til tekniske ting som menn.
Her hadde han en sjanse til å ta avstand fra det kvinnehat og kvinneforakt ABB står for, likevel velger han ikke å gjøre det. I stedet synes jeg han fremstår som usympatisk og lite empatisk.
Kanskje er det derfor han tenker slik om menn som han gjør? På seg selv kjenner man andre...

Kenneth Moe said...

'Jeg mener han nok har bidratt mer til ABB sine synspunkt enn mange andre med sitt "Hjernevask", der han hevdet at alle menn er helt like og alle kvinner er helt like ...'

Wow. Utrolig innsiktsløs kommentar. Du burde se den episoden én gang til, og virkelig konsentrere deg om hvorvidt det er en plausibel tolkning.

Jeg er for øvrig en meget dedikert fan av Eias tv-programmer, samtidig som jeg storkoser meg med "Den ulne avantgarde", så jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg får vel bare gå tilbake til kvalifiseringsoppgaven om forskjellen på humaniora og naturvitenskap, med positivisten Eia og konstruktivisten Christensen i bakhodet. Verden er stor nok for dere begge!

Anonymous said...

Eg tykkjer det er på grensa til morosamt at den norske sjefsjikanøren Harald Eia framstiller seg som eit offer på grunn av ei setning i ei bokmelding. Og så tykkjer eg det er på grensa til tragisk kor mange som får seg til å skriva langt grovare ting enn Susanne Christensen /om/ Susanne Christensen, med Eias patetiske travesti på ei forskingsprogram som argument for at han har noko å koma med, og at humanistar er duglause - men desse mange er det ikkje verd å bruka mykje plass på.

Takk, Susanne Christensen, for at du ikkje lèt den skarpe penna di stilna på grunn av alskens trakassering og sjikane. Du betaler ein høg pris for å vera ei intellektuell kvinne, men du skal vita at du har mange som står deg bi!

helena said...

Väl talat, gegonen!